01 March 2014

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

            Pentru că astăzi este o zi specială a sexului frumos m-am gandit să mai public un articol, şi anume un articol care să conţină o parte din ingredientele speciale ale vieţii.

sursa


Când spui tinereţe” te gândeşti la prosperitate, prospeţime, vigoare etc. Acestea fac parte din ciclul primar al vieţii: concepere, naştere, cuplare, reproducere şi moarte. După cum bine ştim nimic nu aparţine efemerităţii sau poate incă nu ştim noi.

Dar dacă eu iţi cer să te gândeşti că putem fi nemuritori? Că putem să întâmpinăm veşnicia cu braţele larg deschise? M-ai crede? Probabil ca da sau probabil ca nu.

sursa

Copilăria, adolescenţa, tinereţea, bătrâneţea sunt perioade importante din viaţa fiecăruia dintre noi. Fiecare cu părţile sale frumoase, cu bucuriile sau tristeţile ei, cu împlinirile/dezamăgirile ei. Dar să ne oprim la tinereţe, la perioada de maturitate cum mai este ea cunoscută. De ce tinereţe? Răspunsul e unul facil: pentru că în această perioadă deţinem o mare parte de cunoştinţe, încă mai hoinăreşte copilul din noi, pentru că putem definii în 10 moduri diferite iubirea, pentru că suntem independenţi, pentru că ne aducem cu drag aminte de perioada adolescenţei şi a copilăriei, pentru că încă ne mai e proaspătă amintirea şi fiorul primului sărut, pentru că încă putem visa cu ochii deschişi, pentru că dacă dorim ceva ştim care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm, pentru că…


"Ca să fii tânăr, trebuie să te simţi tânăr!"


Dacă te întrebi pănă la ce vârstă eşti tânăr şi răspunsul constă într-un număr, dă-mi voie să-ţi spun că te înşeli. Ca să fii tânăr, trebuie să te simţi tânăr, şi te poţi simţii aşa toată viaţa, indiferent de vârsta pe care o ai, de statutul social, de condiţiile în care trăim etc.

         Aşadar, vă invit să meditaţi asupra acestui frumos gând:   “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” şi vă invit să-mi spuneţi mai jos motivele voastre pentru care a-ţi dori să rămaneţi tineri şi cum.



         Vreau să vă urez o primăvară cât mai frumoasă şi mai doresc să-i mulţumesc lui Adrian pentru ideea de a scrie acest articol. 

1 comentarii:

aditza said...

Bine spus "ca sa fii tanar, trebuie sa te mentii tanar!". Tineretea se caracterizeaza si prin starea de spirit nu numai prin varsta mijlocie. Am vazut oameni in varsta care emana tineretea in jurul lor, prin comportament, prin tinuta si chiar prin limbajul la care s-au acomodat cu greu. De aceea cred ca e bine sa pastram in noi cat mai multa vreme copilul de altadata, care sa ne mentina tineri din punct de vedere fizic si mental.
Cat despre viata fara de moarte, cred ca e mai greu de obtinut. Eu as defini-o prin mostenirea pe care o lasi in urma ta generatiilor urmatoare. Iar in zilele noastre cand tehnologia ne este aliat, putem lasa nenumrate dovezi ale existentei noastre. Oamenii viitorului le vor putea cataloga drept interesante sau banale si tot ei ne-ar putea da viata fara de moarte, vizionand, urmand si bucurandu-se de mostenirea lasata de noi.

 

...ceata printre ganduri... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang