07 January 2013

Cum am putea sti cum sunt oamenii, dincolo de cum s-au facut ei insusi?


       Orice persoana este unica in univers si totusi prezinta anumite caracteristici ce se regasesc la mai multe vietati ale aceleasi specii. Datorita unicitatii, uneori, intervine intrebarea:,, Cum am putea sti cum sunt oamenii, in ciuda faptului ca ei sunt diferiti?"

      In primul rand, nu exista un manual care sa defineasca fiecare persoana in parte si care sa ne explice ce ia determinat sa ia astfel de decizii pripite sau mai putin. Un punct de plecare in cunoasterea oamenilor il reprezinta cunoasterea de sine. Descoperindu-te pe sine ii descoperi pe cei din jurul tau. Dar a te cunoaste pe tine insuti nu este suficient pentru a putea definii oamenii.

     Adresand intrebarea ,,Cum am putea sti cum sunt oamenii, dincolo de cum s-au facut ei insusi?" unor persoane de varste diferite vei primi raspunsuri diferite, date in functie de modul de intelegere al fiecaruia; ceea ce este absolut normal. Se stie ca inca de la nastere, bebelusii au un grad inalt de depistare a energiei pozitive/negative pe care o degaja persoana de langa ei. Un copil de cinci ani va raspunde spunand ca infatisarea poate fi un criteriu in  modul de intelegere al unei persoane. Astfel, plecand de la premisa ca fiecare percepem diferit universul de langa noi putem raspunde intr-o oarecare masura la aceasta intrebare.

     Felul in care se imbraca, modul in care gandesc, functia pe care o detin, pot reprezenta criterii de diferentiere a oamenilor. Daca dorim sa aflam cum este persoana de langa noi,buna sau rea urmarim: expresia fetei, gesturile pe care le face, modul in care vorbeste precum si tonul cu care se adreseaza, vestimentatia, ceea ce transmite etc.

    Asadar, exista nenumarate moduri de a cunoaste oamenii de langa noi, dincolo de cum s-au facut ei insusi, atata timp cat exista unicitate si dorinta.


sursa imagine


1 comentarii:

aditza said...

Avem atat de multe de aflat si de descoperit intr-o viata, incat eu unul mi-as dori ca orice informatie noua sa nu o pot uita nicicand. Insa din pacate informatia este nelimitata iar capacitatea noastra de memorare si retinere a informatiilor este mult prea limitata.

 

...ceata printre ganduri... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang