23 March 2014

Oare cât de mult contează educaţia?

sursa
          În ziua de astăzi e atât de greu să conştientizezi ce este viaţa cu adevărat, care este motivul pentru care noi existăm!

         Pentru că sunt studentă şi încă fac parte dintr-un sistem educaţional care creează confuzie în rândul elevilor, m-am gândit să dau şi eu o mână de ajutor celor care vor să schimbe acest lucru!

        Pentru a face faţă vieţii, provocărilor, societăţii sau chiar nouă înşine, trebuie să fim foarte bine organizaţi, trebuie să stabilim un echilibru psihologic, o listă cu priorităţi etc.

       Dar cum putem face toate acestea într-o societate ca cea din ziua de astăzi?

        Nu este simplu, asta e cert! Dar putem încerca, chiar dacă putem eşua, chiar dacă de foarte multe ori vrem să ne dam bătuţi! Haide-ţi să vedem ce se poate întâmpla dacă ne pierdem un simplu pix:
sursa
     
       La început pare o povestioară hazlie, dar dacă privim mai în adâncul ei depistăm o situaţie cu adevărat gravă. De foarte multe ori auzi persoane spunând multe lucruri despre cum ar trebui să fii, ce ar trebui să faci, ce comportament ar trebui să adopţi, diferite modalităţi de a reuşi! Dar câte dintre acestea ni se potrivesc? Vă spun eu: CÂTEVA! Uneori nimic!

      Şi atunci cum poţi crea un sistem educaţional foarte bun?

       Urmând câţiva paşi:
1.      Primul pas este să ne hotărâm ce vrem să obţinem prin educaţie! (De exemplu: dacă vrem să obţinem performanţă sau vrem să ajutăm copiii să aibă un bagaj cât mai vast de cunoştinţe, dacă vrem specialişti în diferite domenii şi câte locuri de muncă oferim; pentru că: dacă ne formăm specialişti pe un anumit domeniu care nu oferă locuri de muncă, noi ca şi stat facem o risipă de energie, bani şi timp, iar acestea sunt foarte valoroase şi asigură dezvoltarea unei ţări! )
2.      Următorul pas este alegerea subiecţilor! (Clasificarea lor pe vârste, statuturi sociale, sexe, dacă fac parte dintr-o minoritate, mediul urban/rural etc. )
3.      Observarea în teren a indivizilor, a famililor lor, a rudelor, a grupurilor din care fac parte! (Factorii sunt foarte importanţi! Un astfel de factor îl reprezintă vârsta şi posibilitatea construirii unei punţi între generaţii!)
4.      Se vor întocmi mai multe proiecte prin care sistemul să se dezvolte!(Spre exemplu: implementarea cursurilor cu o durată de 100 de minute încă din clasa a cincea. Temele să pună mai mult accent pe dezvoltarea imaginaţiei şi a intelectului, învăţarea prin joc, mai puţină teorie şi mai multă practică etc. )
5.      Aplicarea acestui proiect!

sursa

         Pentru că ştiu ce presupune acest sistem şi cât de complex este eu aş organiza o întrunire a mai multor persoane competente precum :
·         Psihologi- care să explice cum funcţionează mintea unui copil, cât de importanţi sunt primii ani de viaţă, cum răspund ei la diferite apreceri/pedepse;
·         Medicii nutriţionişti- care să explice cât de importantă este alimentaţia şi sportul;
·         Profesorii- care să explice cât de grea este programa şi cum răspun elevii la ea, ce îmbunătăţiri ar trebui făcute;
·         Părinţii- care să spună cu ce probleme se confruntă ei atunci când copiii lor intră în acest sistem;

Cum obţinem din elevii noştri nişte oamenii gata să ajute comunitatea?

       Îi putem ajuta învăţându-i de mici ce înseamnă responsabilităţile, dându-ne pe noi ca şi exemple,  implicânu-i în dferite proiecte de voluntariat!

Cum poate acest sistem să ajute?

       Acest sistem nu creează o lume perfectă, dar poate tinde către perfecţiune! Acesta formează acei oameni competenţi de care avem atâta nevoie! Dacă îi ajutăm pe cei mici, ne ajutăm pe noi! Aşa cum tratăm noi acum acest sistem, aşa ne va trata şi el pe noi când vom îmbătrânii!
  • ·         Acest articol este sponsorizat de Reeija! Reeija este un partener de nădejde către reuşita în domeniul educaţiei! Acesta are un magazin online care oferă genţi de damă!
  • ·         Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014!

0 comentarii:

 

...ceata printre ganduri... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang