07 January 2013

Familia de ieri si cea de azi...


        In opinia mea, familia are un rol foarte important in viata tinerilor, precum si in alegerea unei profesii.

In primul rand, famlia reprezinta cadrul in care un copil se naste, creste si isi devolta anumite aptitudini. Conform calitatiilor pe care le are un adolescent, se poate orienta impreuna cu familia catre o proesie.

      In functie de caracterul parintilor, un adolescent, poate sa decida asupra viitorului sau. In urma cu cateva generatii, profesia unui copil era aleasa de parintii lui, astfel incat, daca tanarul facea parte dintr-o familie nobila, el studia acasa, cu un profesor personal, avand acces la mai multa informatie. Pe cand, un tanar din clasa de jos, frecventa  o scoala generala, iar meseria pe care o urma era adesea meseria pe care o avea tatal sau, in cazul baietilor, sau cea a mamei, in cazul fetelor. Astfel, timpul acordat invatatului era insuficient.
   
       Spre deosebire de acele vremuri, tinerii din ziua de azi au o mai mare libertate in alegerea unei profesii. Situatia materiala a fiecaruia nu conteaza pentru urmarea unei vocatii, contand doar informatiile pe care le detii, sau rapiditatea cu care poti asimila materia. Acum parintii isi sustin proprii copii si le creaza conditii propice studiului.

Pentru ca unii dintre parinti nu si-au putut urma visul, acestia isi obliga copii sa faca ceea ei nu au reusit. Acest lucru nu este un lucru tocmai benefic pentru cel aflat in cauza. Fiecare persoana este unica si libera. Dar acest lucru nu se intampla mereu. Exista parinti care sunt constienti de abilitatiile adolescentilor si care doar sugereaza anumite arii.

     In mod sigur, vor continua sa existe astfel de familii, care intr-un mod sau altul vor avea o influenta pozitiva sau negativa, in ceea ce priveste alegerea profesiei.

sursa imagine


0 comentarii:

 

...ceata printre ganduri... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang