17 November 2012

Educatia este importanta


   
        Educatia a fost, este si va fii importanta mereu. De fiecare data sa dovedit impotanta acesteia in timp.

       In primul rand, educatia incepe prin a te educa pe tine insuti ca persoana si abia dupa pe cei de langa tine. Acest lucru este posibil doar daca si tu ai fost la randul tau educat sa faci asta. Educatia implica cunoastere, experienta, curaj, responsabilitate etc. 

      In al doilea rand, oamenii ar trebui sa doreasca sa fie educati, pentru a se putea dascurca mai bine in viata. Dupa cum spunea cineva :” educatia este miscarea in intuneric spre lumina”; rolul educatiei nu este unul simplu, ci unul complex care implica multa rabdare in cazul orcarei persoane.

    In al treilea rand, omul fiind rodul educatiei pe care il primeste, nu te poti astepta ca cineva care a trait si s-a dezvoltat intr-un mediu violent, sa fie o persoana cu o educatie bine aleasa. Educatia iti deschide noi orizonturi spre o lume noua, necunoscuta pana in prezent. Pentru a combate violenta si a putea raspandii educatia pe glob s-au infintat ONG-urile care au creat programe speciale.
Daca noi suntem educati inseamna ca primul pas a fost facut pentru a putea transmite asta mai departe atat cat si celor de langa noi.

   In concluzie, educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.

sursa imagine


0 comentarii:

 

...ceata printre ganduri... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang