17 November 2012

Pentru sau impotriva stiintei?



        
      Unii oameni cred ca stiinta este un lucru bun, in timp ce altii cred ca stiinta reprezinta o pierdere de timp si de bani. Chiar asa sa fie?
Chiar daca este adevarat, acestia sunt folostii pentru a face noi descoperiri. Pentru a incepe, as dori sa mentionez ca tot ceea ce stim astazi se datoreaza stiintei. Mai mult decat atat, este imposibil ca omul sa nu faca cercetari. Un scurt exemplu:pleci cu familia intr-o excursie cu cortul; pana sa iti instalezezi tabara, cercetezi zona: sa nu fie in centrul padurii, sa fie relativ aproape de sosea pentru orice eventualitate, sa nu fie pe un traseu inchis, etc. Omul este o fiinta rationala, si de aceea face mici descoperiri inca de la nastere, dar isi da seama ca acesta curiozitate a lui poate devenii in timp o meserie?


         In spatele unor desoperiri, pe care noi astazi le consideram a fi minore, lipsite de sens, stau zeci de ore de lucru, de concentrare. Pentru a face noi descoperiri, omul se implica atat sufleteste cat si fizic. Unele descoperiri sunt recunoscute mult mai tarziu decat ar trebui, sau altele nu sunt luate in seama. Stiinta a evoulat cu timpul. Scopul acesteia a fost de cele mai multe ori indreptat in sensul bun, dar a existat si vremuri cand omul a folosit stiinta pentru a face rau . Exemple sunt destule, pornind de la medicamente(droguri) si ajungand pana la bombe nucleare.
       
      Asadar, viata ar fi mult mai grea fara stiinta, deoarece noi suntem obisnuiti sa facilitam totul economisind timp, dar de cele mai multe ori timpul pare a fi impotiva noastra, uneori considerand ca era mult mai bine pe vremea bunicilor nostri. De aceea, stiinta ar trebui studiata inca de la varste fragede pentru a putea intelege ceea ce se intampla cu ei. Lumea stiintei reprezenta viitorul nostru, si din acest motiv ar fi folositor ca multi tineri sa se inderpte fara teama catre acest domeniu. 

sursa imagine


0 comentarii:

 

...ceata printre ganduri... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang