In primul rand, ca sa ajungi un geniu in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa-ti descoperi talentul tau, sa fi atras de ceva timp de el.
In al doilea rand, ai nevoie de timp pentru a-ti insusii cunostiintele si pentru a-ti forma un vocabular adecvat, deci aici intervine scoala si dorinta ta de a te informa suplimentar.
In al treilea rand, trebuie sa te afirmi in acel domeniu, chiar daca nu va fi usor. Pasiunile te costa mult: bani, timp, prieteni, distractia etc, dar talentul nu te costa nimic, cu el te nasti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvrOMFtpwlek2BJqOyq-y-qKrG2swuLQwzLOTJNrvltz8mRRi-09A2C2EvZEh8qzu_WHh7X5VOWB4b7_MJBkZWG_pxyO8VNn1J_zv42o4Iam95f-LV1Ueg85sy01hBXeICoLWoK9z2-X4/s320/carti-schimba-viata.jpg)
In majoritatea cazurilor acestia au trait in saracie, dedicandu-se doar muncii lor (de exemplu Eminescu).
Asadar, stiind atat de bine istoria de ce lasam in continuare ca aceasta sa se repete? De nu putem intelege care sunt geniile de langa noi? Un sigur lucru e cert: geniile au existat, exista si vor exista in continuare, sperand ca cineva sa le observe.
1 comentarii:
La noi in tara e greu sa traiesti din cultura. E greu sa fii geniu.Nu se incurajeaza stiinta si cultura din punct de vedere financiar si in acest caz e greu sa gasesti oameni care se dedica intr-u totul pasiunii lor incununate sau nu de talent.
Post a Comment